همشهری‌ آنلاین: تندیس یازدهمین جشنواره بسم الله متفاوت با تندیس های سال های قبل بوده و طراحی آن منحصر به خوشنویسی شرقی و خطوط ارگانیک است و با استفاده از ریتم و حرکت انجام شده است.

پوستر تجسمی

به گزارش همشهری آنلاین، فرم تندیس به گونه کلاسیک کلمه نیست و همه اجزا در ارتباطی معنایی با هم هستند و دیزاین کار به گونه ای است که مخاطب نیز در تکمیل و سفید خوانی فرم و فضای تندیس سهم دارد و می‌تواند به خیال و ذوق خود فضاها را پر کند.

تندی از وجوه مختلف حالتی آیینی و معرفتی دارد. فرم های بلند قامت خمیده از سر مهر به عبودیت نام مقدس الله که در سیاق خوشنویسی ایرانی هم اتفاق افتاده است.

استفاده از توان بصری بالا و قدرت حمل معناهای فرازمینی خطوط خوشنویسی در واقع شخصیت کلی این اثر را رقم زده است.

هادی عارفی استاد دانشگاه و عضو هیئت علمی دانشگاه شهید رجایی تهران که پیش از این نیز طراحی تندیس بسیاری از جشنواره های داخلی و خارجی را در کارنامه هنری خود دارد، درباره این تندیس گفت: دیزاین این کار ابتدا به صورت خطی با استفاده از یک یونیت (واحد) در دو بعد انجام شد سپس با استفاده از امکانات کامپیوتری فرم ها و فضاهایی روان انجام شد.

در مرحله بعد، فرمی نیمه حجمی از آن با چوب اجرا شد و در مرحله بعد اجرا به صورت کاملا سه بعدی به انجام رسید.

البته پیشتر ها این اتودها را با حروف و اسامی دیگر اتود کرده و در حالت های مختلف حجمی و منبت و ... اجرا کرده بودم.

این بار نام مقدس الله را در ابتدا طراحی کرده و بعد بسم را با همان فرمت حرکتی و ساختار طراحی کردم و بعد از چندین مرحله اتود شیوه همنشینی این یونیت ها و ایجاد همزمان انسجام و همسویی و همگرایی واحد ها سعی کردم ساخت کلی کار حسی شرقی و ارتباطی مهرآمیز و پرصلابت همزمان داشته باشد.

در نهایت بعد از در نظر گرفتن حجم ها و حالت های مختلف به وجوه هر واحد حالت نرم و دایره وار را برای کل کار در نظر گرفتم که با روحیه شرقی ها و مسلمانان بیشتر مطابقت دارد.

بسم را در حالتی افقی در قسمت پایین قرار داده و الله در بالا قرار دادم و حالت کار به گونه ای ست که انگار حروف یا همان واحد ها در حال نیایش هستند.

همه واحدها سوار بر نقطه بسم هستند و این خود در حریم کعبه بودن را می‌رساند.

علاقه‌مندان برای شرکت در این جشنواره از 25 فروردین ماه تا 25 اردیبهشت ماه سال 93 مهلت دارند آثارشان را به دبیرخانه ارسال کنند.

این آثار 5 تا 10 خردادماه داوری خواهد شد و در تیرماه و مردادماه سال 93 همزمان با ماه مبارک رمضان نمایشگاهی از آثار راه یافته به جشنواره برپا خواهد شد.

نفر اول هر بخش: تندیس، لوح افتخار و 30.000.000 ریال - نفر دوم هر بخش: تندیس، لوح افتخار و 20.000.000 ریال - نفر سوم هر بخش: تندیس، لوح افتخار و 10.000.000 ریال در نظر گرفته شده است.

جایزه مؤسسه به یک اثر ویژه به مبلغ 40.000.000 ریال نیز از دیگر جوایز این جشنواره است.

آثار بخش اکسپوی جشنواره در صورت تمایل هنرمندان به نفع افراد کم بضاعت مبتلا به سرطان به فروش خواهند رسید.

نمایشگاه به‌ صورت دوره‌ای در مجامع هنری و بین‌المللی به نمایش گذاشته خواهد شد.

دبیرخانه این جشنواره در تهران- خیابان ولی‌عصر (عج)- خیابان توانیر- خیابان نظامی‌گنجوی- کوچه هفت‌پیکر- نبش بن‌بست شیرازی- پلاک 7 قرار دارد.

کد خبر 251376
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز